Binnen het KIC 2024-2027 wordt voor het eerst ook geprogrammeerd vanuit de zelfstandige Kennis- en Innovatieagenda (KIA) Digitalisering, onder regie van Topsector ICT. Zo kunnen de nationale inspanningen op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie beter worden gecoördineerd en gestuurd.
Kansen in Nederland
NWO ontwikkelt binnen het KIC jaarlijks een aantal grote thematische programma’s. De nadruk ligt op samenwerking tussen kennisinstellingen, private partijen en overheid. De resultaten dragen daarmee bij aan het realiseren van economische kansen. Essentieel is daarom dat bedrijven investeren in elk onderzoeksproject.
Regieorgaan SIA stimuleert en financiert de professionalisering, kwaliteitsversterking en zelforganisatie van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Bijvoorbeeld voor het concreet uitvoeren van onderzoek, maar ook voor het vormen van netwerken en platforms. De SIA-subsidies spelen in op de ontwikkelingsfase en oriëntatie van hogescholen, onderzoeksgroepen en lectoren.
Eén van de prioriteiten van Topsector ICT is het vergroten van betrokkenheid van het innovatief mkb bij ICT-innovatie. Er zijn 5 MIT-instrumenten beschikbaar en er zijn ook andere vormen van ondersteuning voor het mkb.
Kansen in Europa
De KIA Digitalisering identificeert ook kansen in Europa. Zo kunnen onderzoekers en ondernemers uit Nederland bijdragen aan diverse subsidiecalls binnen de programma’s Horizon Europe en Digital Europe. De KIA Digitalisering houdt bij de programmering rekening met Europese agenda’s en de internationale bilaterale ontwikkelingen om
internationaal mee te kunnen doen en op grotere schaal bij te kunnen dragen aan de digitale transformatie.
Calls vanuit de KIA Digitalisering
De komende tijd zullen er ook steeds meer calls vanuit Topsector ICT zelf worden georganiseerd, waarbij vaak zal worden opgetreden met partners.
Hieronder bieden wij u een overzicht van gehonoreerde projecten:
Op basis van deze zoekopdracht zijn er geen projecten gevonden.